echtTOIR

in Webdevelopment, Webshop

WordPress: 5 redenen om hiervoor te kiezen


Iris van de Ven

7 juni 2019

Het is ondertussen een CMS waar velen bekend mee zijn. Veel bedrijven zijn al overgestapt van betaalde websitetools naar dit CMS, anderen kiezen er direct voor. Maar wat maakt WordPress nou zo populair? Wij geven je vijf redenen waarom WordPress zo vaak gekozen wordt als CMS.

Kostenefficiënt

Een van de belangrijkste redenen om voor WordPress te kiezen, is dat het vergeleken met andere systemen weinig kost. Veel tools waarmee je zelf websites kan bouwen kosten maandelijks geld, terwijl WordPress geheel gratis te gebruiken is. Daarnaast zijn er al vele plugins beschikbaar waarmee een webbouwer vaak de nodige bouwstenen heeft om een passende website te programmeren. Dit zorgt ervoor dat er binnen een korte tijd een website neergezet kan worden en de kosten voor het bouwen dus ook lager liggen dan bij meer ingewikkelde CMS oplossingen.

Veel plugins beschikbaar

Omdat WordPress vaak gebruikt wordt, bestaan er al vele bouwstenen om een website op maat te maken. Zelfs wanneer er uitgebreide wensen zijn, zijn er vaak al bestaande oplossingen die kunnen worden aangeschaft en waar nodig worden aangepast door een programmeur. Dit zorgt ervoor dat de programmeur niet bij nul hoeft te beginnen en voort kan borduren op bestaande oplossingen. Ook weer kostenefficiënt, maar vooral fijn dat de website geheel op maat kan worden gebouwd.

Veilig

Dat WordPress een veilig CMS is wordt wel eens in twijfel getrokken, doordat er regelmatig een WordPress site gehackt wordt. Dit is echter niet zo vreemd; meer dan 50% van alle websites met een CMS zijn WordPress websites. Toch is WordPress een erg veilig CMS, mits je de website goed onderhoud. Wanneer de website niet goed onderhouden wordt en er bijvoorbeeld geen updates uitgevoerd worden, is de website makkelijker te hacken. Er zijn verschillende plugins om je WordPress website te beveiligen. Wanneer dit netjes gebeurt, loopt je website veel minder risico om gehackt te worden.

Makkelijk in gebruik

Het beheren van een website kan erg tijdrovend zijn. Daarom is het belangrijk dat je CMS makkelijk in gebruik is, zodat je snel en eenvoudig teksten en afbeeldingen aan kunt passen. WordPress heeft een gulden middenweg gevonden tussen het bieden van genoeg opties en het niet te ingewikkeld maken voor de gebruikers. Om je website aan te passen hoef je alleen in te loggen in de zogenaamde ‘achterkant van je website’ en daar de aanpassingen door te voeren. Daarnaast is het plaatsen van artikelen zoals een blog erg eenvoudig.

Webshop

WordPress biedt genoeg mogelijkheden om een webshop te realiseren. Wanneer je een koppeling maakt met Woocommerce kun je eenvoudig producten en aantallen bijhouden, bestellingen inzien en pakbonnen creëren. Ook hier is alles weer op maat te maken en zijn er genoeg bouwstenen aanwezig om in een korte tijd een passende oplossing te realiseren.

Conclusie

Wanneer je een website op maat wilt, biedt WordPress genoeg mogelijkheden om dit relatief snel en kostenefficiënt te realiseren. Omdat het CMS zo vaak wordt gebruikt zijn er al veel bouwstenen beschikbaar waarop verder geborduurd kan worden door een programmeur, waardoor er niet vanaf nul gebouwd hoeft te worden. Al met al, genoeg redenen om voor WordPress te kiezen en een website te realiseren die bij jouw wensen aansluit.

Graag een keer sparren?