echtTOIR

Optimalisatie

Een presterende
website

Het optimaliseren van een website is belangrijk om de snelheid te waarborgen en het CMS schoon te houden. Optimaliseren begint bij het weghalen van overbodige scripts, opmaak en functies die worden ingeladen. Maar je kunt je website ook optimaliseren op gebied van UX en conversie voor de beste resultaten.

development en optimalisatie

Wat we doen bij een optimalisatie?

Geen onnodige zaken die de laadsnelheid van de website vertragen

Bij het zelf bouwen van een website wordt er vaak niet gedacht aan het optimaliseren van de laadsnelheid. Dit geldt voor zowel de voorkant (hetgeen de bezoeker ziet) als de achterkant (het CMS) van de website. Enige technische kennis is ook nodig om de juiste optimalisaties uit te voeren. Je moet weten hoe je scripts kunt uitschakelen, maar ook welke scripts. Als je namelijk de verkeerde scripts uitschakelt kunnen er bepaalde functies kapot gaan. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je website opmaak niet wordt geladen.

Dit geldt ook voor de opmaak

De opmaak van je website gebeurt via zogenoemde stylesheets. Hier staan in een speciaal daarvoor gemaakte code beschreven hoe de elementen op je website vormgegeven moet worden. Vaak worden er meerdere stylesheets ingeladen, ook als ze niet worden gebruikt. Optimalisatie van de in te laden stylesheets is daarom ook een belangrijk aandachtspunt als het gaat over de snelheid. Iedere ongebruikte stylesheet is weer een extra bestand dat moet worden ingeladen. Hoe minder bestanden, hoe sneller de laadsnelheid van je website.

Graag een keer sparren?