echtTOIR

Social Deal


Social Deal heeft in 2017 een nieuw product gelanceerd, namelijk: Spontaan. Om de usability van Spontaan in kaart te brengen hebben we de app onderzocht en op basis van de bevindingen een aanbeveling opgesteld, die tot een verbazingwekkend resultaat geleid hebben.

Uitvoering van taken van 50 naar 100%

De usability van spontaan is onderzocht door verschillende usability tests. Oorspronkelijk kon enkel 52% van de taken door de proefpersonen worden voltooid. Na het doorvoeren van de aanpassingen is dat naar maar liefst 100% gegroeid

System usability scale

Alle testpersonen zijn gevraagd om de zogenaamde ‘system usability scale’ in te vullen na de usertest; een schaal waarop aangegeven wordt hoe gebruiksvriendelijk een app is met een score tussen 0 en 100. Spontaan behaalde oorspronkelijk een score van 38, die dankzij de gemaakte aanpassingen gestegen is tot een score van maar liefst 90.

Minder tijd per doelstelling

Dankzij de verbeteringen in het ontwerp heeft de gemiddelde gebruiker minder tijd nodig om een doelstelling te behalen. De tijd is gemiddeld met 30% afgenomen, wat resulteert in een betere gebruikerservaring.

Graag een keer sparren?